Fenomenalno kreativni magazin

24. Susret pozorišta/kazališta lutaka BiH

Prvi Susret je održan u Mostaru 1971. godine. Narednih nekoliko godina Susret mijenja svake godine grada domaćina i održava se u: Banja Luci, Brčkom, Bihaću, Rudom i Sarajevu, da bi od 1977. godine stalni domaćin Susreta bilo Bugojno. Uspostavljanjem Bijenala jugoslovenskog lutkarstva (1979. godine), Susret se održava bijenalno od 1980 godine.

Bugojno je u periodu od 15. do 16. septembra 2020. godine domaćin ovog najstarijeg lutkarskog festivala u Bosni i Hercegovini. Ovo je itekako značajan festival sa dugom tradicijom i misijom da omogući profesionalnim lutkarima iz BiH da u ugodnim i prijateljskim uslovima prezentiraju svoje najbolje predstave i razmjene iskustva.

Uslijed trenutne situacije sa pandemijom COVID-19 festival je skraćen na samo dva dana, međutim program je svakako itekako bogat.

Organizator Susreta je Kulturno sportski centar Bugojno, a ove godine će biti domaćin mnogim poznatim i rado viđenim licima u pozorišnoj umjetnosti i lutkarstvu kao što su: Strajo Krsmanović, Dubravka Zrnčić-Kulenović, Ljubica Ostojić itd.

(posjeta 48 puta, 1 danas)
Total 0 Votes
0

Šta bi promjenili?

+ = Verify Human or Spambot ?

O autoru

Fenomen
Web stranica | + posts

Napišite komentar

Vaša e mail adresa neće biti prikazana

Start typing and press Enter to search