Fenomenalno kreativni magazin

Behar

Bio je april. Lijep i sunčan dan. Sve je probeharalo. Ona je pokušavala cvjetati. Baš kao i cvijeće koje ju je okruživalo. Ali, znala je da na ovaj način neće procvjetati. Naprotiv, uvenuće.

Sutradan je, još uvijek, bio april. Vani je bilo hladno. Puhao je jak vjetar, a ona se osjećala nestabilno tu gdje jeste. S prozora je gledala stablo višnje koju je krasio behar. Dok je posmatrala kako vjetar ljulja grane višnje, počela se i blago tresti. A, zatim su počele s neba pahuljice padati. Jedna po jedna. I sve brže. Ona se sve više tresla. Nije bila sretna. Znala je da mora donijeti odluku.

Sutradan je, još uvijek, bio april. Bilo je hladno. Opet je gledala kroz prozor. Drvo višnje u koje je gledala bilo je beživoto, isto kao i njena duša. Snijeg je uništio behar, a on je njenu dušu počeo da truje. Polahko i postepeno.

Došao je novi dan. Bio je maj. Vrijeme je opet odlučilo da bude vedro, baš onako kako treba za taj majski dan. Iako je stablo višnje bilo bez behara, znala je da će se uskoro pojaviti lišće i plod višnje. Ona se osjećala nesretno, ali je znala da će uskoro procvjetati. Napokon je odlučila napustiti njega.

(posjeta 241 puta, 1 danas)
Total 5 Votes
0

Šta bi promjenili?

+ = Verify Human or Spambot ?

O autoru

Lejla Motoruga
Web stranica | + posts

Svašta nam ljudi nameću da se mora. A ništa se ne mora, osim umrijeti. Ali eto, kada već svi toliko nameću da se nešto mora…onda bi najbolje bilo da svako od nas mora ispasti čovjek.

Napišite komentar

Vaša e mail adresa neće biti prikazana

Start typing and press Enter to search