Fenomenalno kreativni magazin

Biti čovjek među ljudima

Uvijek sam plaho begenisao vjerske praznike čiji god bili, jer su tada ljudi onakvi kakvi jesu i kakvi bi vazda trebali biti, a dunjaluk odiše dobrinom pa svima bude fino od bliskosti, ljubavi i vjere taman i da nije njihova.
Pričaju se najljepše priče o pobjedi dobra nad zlom, pravde nad nepravdom, kao da je zlo manje od makovog zrna i nemoćnije od bijesnog pseta, a nepravda nema nikakvog izgleda protiv ljudske i božije pravde. Sve odiše od milosti i ljudske topline i svako poželi da tako vazda bude i ostane.
U tim danima lica sijaju od dragosti u srcima i dušama, probudi se ono dijete u nama, zamirišu nam nanine gurabije, začuje se klepet nanula po kaldrmi, jal škripa snijega pod kundurama iz našeg djetinjstva. U tim danima je nekako najljepše biti čovjek među ljudima i poželjeti iz srca i duše da nam svaki dan bude čestit kao Božić, mubarek kao Bajram i sretniji od Nove godine. Amin!

(posjeta 486 puta, 1 danas)
Total 0 Votes
0

Šta bi promjenili?

+ = Verify Human or Spambot ?

O autoru

Kemal Čopra
Web stranica | + posts

Sve prolazi, a ništa prošlo nije. Sve se rastavlja samo da bi se opet srelo i sastavilo, a ništa spojeno, ni rastavljeno ostalo nije.

H
Hadžibeg
+ posts

Znanje bez iskustva je baš ko burek bez mesa, može biti sa svačim, ali nije burek.

Napišite komentar

Vaša e mail adresa neće biti prikazana

Start typing and press Enter to search