Fenomenalno kreativni magazin

Alma Taletović-Lirik

Naslovnica: Alma Taletović-Lirik
Izdanja:Tvrdi uvez - Prvo izdanje: KM 15,00 BAM
Stranica: 190
Četvrta knjiga Alme Taletović pod nazivom Lirik je knjiga snažnih poruka, pisana za svaku ženu.
Ovo je knjiga koju je pisala žena, za ženu u kojoj svaka žena može naći za sebe: utjehu, snagu, spoznaju, ljubav… i što je najvažnije snagu da živite najbolje što možete.
Objavljeno:
Dizajneri naslovnice:
Žanrovi:
Oznake:
Odlomak:
"Ponekad te ljudi iznenade, a ponekad i povrijede. I tako će biti sve dok ne odlučiš biti nepovrediva."
To je taj trenutak kada postaješ jaka žena jer ti je tako dosta slabosti.
To je taj trenutak kad si sebi bitna. To je taj trenutak kada namjerno počneš zaboravljati nebitne situacije i ljude. I to je taj trenutak kad dobiješ lekciju iz mudrosti i brineš o sebi jer niko drugi neće. I jer niko drugi i ne može brinuti o tebi kao ti.
To je taj trenutak kad odahneš i kažeš: Bože, sačuvaj me vlastite naivnosti i podari mi mudrost.
Shvatit ćeš mnogo toga, na teži način. Shvatit ćeš da ti neki neće pomoći baš zato što neće - nije im drag tvoj uspjeh.

PROČITAJ VIŠE
A vidjet ćeš da ima onih koji će te podržati, od kojih se najmanje nadaš, često.
I shvatit ćeš da ti neki neće pomoći, ne zato što neće, već zato što su zaokupljeni i svojim bitkama, pa tvoje i ne vide.
I nećeš dramiti, očajavati, prigovarati jer će te to oslabiti. Trebaš sebi jaka. Zapamti:
Draga...Niko te neće nositi kroz život na rukama. To je tvoj posao.
Alma Taletović
iz knjige #Lirik
KOLAPS
RecenzijeKemal Čopra naHadžibeg napisao:

PORUKE SA IZVORA

Čitajući Lirik Alme Taletović koja se obraća ženi savjetujući je da se ne boji života i da se uzda u svoju snagu i vjeru u Boga, ne osjećam se ''uljezom'' jer su Almine poruke univerzalne. Sve je kod Alme tako jednostavno i jasno; od zamršenog klupka života plete postekiju sa koje će otvorenih očiju osmatrati svijet i jačati vjeru u sebe i Stvaraoca svega. Njeni savjeti i životna iskustva su prihvaćeni i vjeruje ime se, jer im je izvor čist, a poruka jasna.
Prvi dio knjige me se posebno dojmio jer smatram da je poezija vrhunac našeg poimanja i najsavršeniji izraz koji čovjek može podijeliti sa drugima sklapajući mozaik svog uma spojenog na mrežu univerzuma i bazom podataka iz prošlosti sadašnjosti i budućnosti.
Ne mogu a da ne pomislim da je Almina poezija rezultat ovakvih spojeva, a dar za pisanje joj je pomogao da pojednostavi i približi univerzalne istine običnom čovjeku. Snaga svakog čovjeka je u svjesnosti svojih slabosti i nepristajanja na ustajala i nametnuta shvatanja i predrasude o drugom i drugačijem. Želja za slobodom i životom punim plućima, puno ljubavi i vjere.
Alma se obraća ženi i žena joj vjeruje, a povjerovao sam joj i ja jer se nisam osjetio kao ''muški uljez'' čitajući ovu knjigu univerzalnih poruka i pouka.
Knjiga savjeta, mudrih izreka i lijepih riječi koja se nosi u ženskim tašnama da se uvijek nađe uz ogledalce, puder i karmin, da uljepša dušu i srce i vrati samopouzdanje svakoj ženi, a muškarci će je svakako čitati, onako kao i sve ostalo što čitaju žene- krišom.

Sarajevo 8.01.2021. Kemal Čopra

Razija Čolaković, Razo napisao:

SAMO JAKA ŽENA MOŽE NAPISATI KNJIGU SNAŽNIH PORUKA

„ Pjesnikinja i spisateljica Alma Taletović i ovaj put ostavlja dio svoje duše na papiru, nama. Nama koji je volimo, i s nestrpljenjem čekamo svaku njenu riječ, jer poznajemo njenu osobenost, čisto srce i blagu narav. Posebno poznajemo njen nepresušni talenat, koji čvrstom rukom i britkim perom prenosi na hartiju, s nadom da će svako onaj ko pročita ove redove, izvući pouku i postati jači. Dok sam čitala knjigu „Lirik“ (zanimljiva metafora) uočila sam nešto drugačije, nego što je bilo u prethodnim njenim djelima. Pored poezije, koja će vas ostaviti u dubokom razmišljanju, vraćajući vas čas u prošlost, čas sadašnjost, a ponekad vas šalje u neznanu budućnost, proza je tkana onim najtanjim i najosjetljivijim nitima duše. Kao da je bila prisutna u svakom ženskom biću, pomalo. Kao da je zavirila u misli onih žena koje pate, i u toj patnji traže bar riječi ohrabrenja, kakve nam je autorica i ponudila ovdje. Ovo je knjiga koja se ne čita na brzinu, nego polahko uz čaj, jer je pisana tako da vas odmara i uči. Da uživate, kao što sam i ja, upijajući svako slovo i riječ, jedva čekajući narednu rečenicu.“


Cijena knjige u pretprodaji je 13 KM, besplatna poštarina za područje BiH i plaća se na račun. Nakon pretprodaje cijena će biti veća.
Moguća narudžba uz slanje brzom poštom, plus 7 KM , plaća se pri preuzimanju sve ukupno 20 KM.
Ukoliko naručujete 5 i više knjiga, dobijate i besplatnu brzu poštu.
(posjeta 974 puta, 1 danas)
Total 1 Votes
0

Šta bi promjenili?

+ = Verify Human or Spambot ?

Napišite komentar

Vaša e mail adresa neće biti prikazana

Start typing and press Enter to search