Fenomenalno kreativni magazin

Fedra-prvi dan

1. DAN FESTIVALA

48. TEATARSKI FESTIVAL BIH FEDRA 2020

U ponedjeljak, 13.07.2020. godine, otvoren je 48. Teatarski festival BiH FEDRA. Festivalske dane započeo je bogat program već od prvog dana!

U Umjetničkoj galeriji Kulturno sportskog centra Bugojno otvorena je izložba „VOJNICI“ Denisa Haračića. Narativ kojim se ova serija vodi se zasniva na isticanju ideje individualnosti, tačnije njenog tragičnog propadanja u sklopu jednog nametnutog, grupnog identiteta, što je svakako uveliko i društvena problematika 21. stoljeća.

Fedra- TVRDICA

Festival je svečano otvoren u Pozorišnoj dvorani Kulturno sportskog centra, a prisutnima se obratio direktor festivala, Mirza Idrizović i načelnik općine Bugojno, Hasan Ajkunić.

Potom je, na daskama koje život znače, odigrana i prva takmičarska predstava festivala, „TVRDICA“, premijera Odrasle scene Teatra FEDRA Bugojno. Ova romantična farsa, kako je režiser Senad Milanović naziva, oduševila je publiku koja je pomno pratila klasik pretočen u današnje doba.

U predstavi su igrali: Amel Ugarak, Suad Velagić, Vigor Dundović, Saliha Hajrić, Nedim Milanović, Ajla Beganović i Zina Šahović, a za muziku je zaslužan Jasmin Jusić.

Fedra- TVRDICA

Prvi festivalski dan završen je okruglim stolom kojim je moderirala izvršna producentica festivala, Senada Milanović. Ekipa Teatra FEDRA Bugojno za svoju predstavu dobila je mnogo pohvala, kako od publike, tako i od stručnog žirija.

Fedra-Press

U narednim danima nas očekuje još mnogo kvalitetnog sadržaja i najboljih amaterskih predstava koje dolaze iz gradova širom Bosne i Hercegovine!

(posjeta 108 puta, 1 danas)
Total 0 Votes
0

Šta bi promjenili?

+ = Verify Human or Spambot ?

O autoru

Fenomen
Web stranica | + posts

Napišite komentar

Vaša e mail adresa neće biti prikazana

Start typing and press Enter to search