Fenomenalno kreativni magazin

Fedra-Festival teatra

Trećeg dana 48. Teatarskog festivala BiH FEDRA, publika je imala priliku da se ponovo prisjeti još jedne lektire i itekako poznate komedije, Gospođe Ministarke od neponovljivog-Branislava Nušića.

UG za pozorišnu djelatnost „Scena“ Živinice je festivalskog četvrtka počastila posjetioce izvedbom predstave „GOSPOĐA MINISTARKA“. Režiju potpisuje Murat Hasanagić, dok je asistent režije Emir Ibrahimović. Glumačka postava je vrlo šarolika i zanimljiva, a spoj je amaterskih i profesionalnih glumaca i čine je: Remira Osmanović, Elmir Krivalić, Marcela Tadić, Murat Hasanagić, Marinko Mišić, Emir Ibrahimović, Armina Ramić, Ermin Smajić, Adi Glavinić, Amila Avdagić i Irma Ćatović.

Bugojanska publika je prepoznala kvalitet i nevjerovatnu energiju ansambla iz Živinica, te su treći dan festivala zaokružili razgovorom na Okruglom stolu kojeg je moderirao Senad Milanović.

Fedra

U četvrtak, 16.07., igrala su dva teatra iz Travnika i to Dramski studio pri Centru za kulturu općine Travnik i Hrvatsko kazalište Travnik.

Kako je i najavljeno, u programu ima sadržaja i za mlađu publiku, a Dramski studio je izveo predstavu „DJEČACI PAVLOVE ULICE“ Ferenca Molnara. Režiju potpisuje Oliver Jović, a glumački ansambl čine: Vedad Babanović, Adna Dautović, Asadullah Nekemi, Vedad Kerić, Selma Grabus, Hanan Hrnjić, Adin Šehić, Stefan Jovišić, Amila Mrkonja, Mia Mijić.

Fedra 3

Potom, Hrvatsko kazalište Travnik, igra po motivima velikog Fjodora Mihajloviča Dostojevskog. Predstavom „KROKODIL“ u režiji Ante Bilića, ispunjena je četvrta festivalska noć.  Kako kažu, nit priče je sljedeća: istinita pripovijest o tome kako je jednog gospodina, određenih godina i određene vanjštine progutao krokodil u Pasažu živa, čitava, bez ostatka i što se odatle izleglo. Igraju: Goran Kosić, Karla Bilić, Matej Baškarad, Darko Smodek, Renata Ignjić, Antonio Bilić.

Na kraju, publika i stručni žiri, diskutovali su o pogledanoj predstavi na 4. Okruglom stolu 48. Teatarskog festivala BiH FEDRA kojim je moderirao Senad Milanović.

Za petak nas očekuje Teatar “Total” Visoko i predstava “KRAJ IGRE”.

Fedra-Press

(posjeta 40 puta, 1 danas)
Total 0 Votes
0

Šta bi promjenili?

+ = Verify Human or Spambot ?

O autoru

Fenomen
Web stranica | + posts

Napišite komentar

Vaša e mail adresa neće biti prikazana

Start typing and press Enter to search