Fenomenalno kreativni magazin

Imam petlju…

Ne postoji prečica do nekog boljeg “ja”, to je mukotrpan put koji čovjeku liči kao da se penje na veliku planinu. Težak, neizvjestan, pun bola i trenutaka kada ostanete bez daha. Ali, poenta je u tome da ne odustajemo, koliko god da je teško, i to je čin vjere. To je ono znanje u srcu i uvjerenje da je pogled sa vrha nešto neprocjenjivo. I taj pogled, nakon što osvojite još jedan cilj, nakon što još jednom pobijedite staru sebe, taj pogled s vrha vrijedi svake boli i svakog napora, svakog koraka.

Taj pogled je pogled žene koji nije živjela  svoje strahove niti svoja ograničenja, već snove. To je pogled žene koja je osvojila  taj cilj, taj vrh planine. Dokazala sebi da može. Doživjela samoostvarenje. Osjetila zahvalnost. Oslobodila se tuđeg mišljenja, njeno mišljenje je njoj najbitnije. Otresla negativnosti i negativne osobe od sebe. Osjetila ljubav. To se zove sreća. Za sreću treba imati petlje.

Afirmacija: Ne odustajem. Nikad.  Nisam stvorena za poraze. Stvaram život kakav želim i sretna sam jer sam svjesna da moji izbori i postupci imaju moć da promijene sve… Izbori su dar koji mi je Svevišnji dao. Izabirem zato da budem jaka, stabilna, odlučna, sretna.

 Meditirajte nad riječima: “Imam petlju da vjerujem u sreću”. Razmišljajte o tome. Kao što ste do sada vjerovale da je ona teška, sad vjerujte kako je ona moguća, za vas. Sreća je u načinu na koji mislite, osjećate. Sreća nije vezana za vanjske okolnosti, okolnosti oko vas su najnestalnije i budete li čekale da sve bude potaman i da se osjećate sretno, to znači da dozvoljavate da vanjske okolnosti utječu na vas. Nije onda ni čudno zašto mnoge žene čekaju da se sve promijeni oko njih da bi bile sretne. To tako ne ide.

Prvo vi kreirate u sebi mir, ljubav, zahvalnost.  Prvo vi kreirate sreću u sebi koja vam dolazi od čistih misli i emocija kao što su entuzijazam, hrabrost, ljubav, zahvalnost, mir. Prvo vi razmišljate o tome kako ćete sebi uljepšati život i drugima. Prvo vi imate petlju da vjerujete i dizajnirate bolji život. To je izazov. Ko vjeruje u sreću – on sreću i stvara.   

Imaj petlju da vjeruješ u bolje sutra, bolju sebe i posebno imaj petlju  da zaslužuješ to bolje. Sreća  dolazi hrabrima i onima koji se odluče da žive drugačije od okolnosti.

Imaj petlju.

(posjeta 278 puta, 1 danas)
Total 5 Votes
0

Šta bi promjenili?

+ = Verify Human or Spambot ?

O autoru

Alma Taletović
Web stranica | + posts

Sreća je stanje koje dobijemo na dar onda kada odlučimo da više vjerujemo svojim snovima, a manje strahovima, više Bogu, a manje svojim sumnjama.

Napišite komentar

Vaša e mail adresa neće biti prikazana

Start typing and press Enter to search