Fenomenalno kreativni magazin

(Is)pričati

Znaš li da sam opet večeras pričao o tebi? Nisam im rekao tvoje ime, tvoje strahove, ali sve drugo jesam. Oprosti. 

Rekao sam im kako grliš kad dolaziš i kako grliš kad odlaziš. Objasnio sam im razliku između poljupca u obraz i poljupca milimetar do usana. 

A zapravo, u milimetrima mi stali svi kilometri. 

Govorio sam im o boji tvojih očiju u kojima bih izgubljen lutao u zamišljenom mi svijetu u kojem postojimo samo nas dvoje. Bez strahova, problema i kilometara. Gdje između milimetra ostavljamo prostora za još jedno: Volim te. I opet nam nije tijesno, a srca se guraju i sudaraju, jebote. 

Pričao sam im o tome kako hodaš, kako se smiješ kad popiješ čašu vina, kako ti nisu smiješni vicevi, kako izgledaš kad se moliš i kad spavaš. Opisao sam im tvoj hod, tvoj stil, pokušao prepričati tvoje recepte nikad probanih doručaka i tvoju tremu na nikad otplesanom prvom plesu.

I znaš što mi je najsmješnije? Koliko god pričao o tebi, nikad dovoljno nisam ispričao.

Priču o tebi prekinuli su kako bi mi rekli da kući vozim oprezno jer je vani cesta poledila. Da živim još opreznije, jer sudar srca od srce i nije najgore što se čovjeku može dogoditi. Puno je teže podnijeti kad se sudare očekivanja s već donesenim odlukama. Puno je teže hodati po nečijem zaleđenom srcu nego po zaleđenoj cesti. 

Rekli su mi da sam prilično duhovita osoba, da imam široka leđa za najsitnije zagrljaje i lijepu boju očiju u kojoj će se jednoga dana netko izgubiti.  

Stigao sam kući. Vozio oprezno po cesti koja je poledila. Poslušao još jednom pjesmu uz koju želim zaplesati prvi ples, smislio što ću ujutro pojesti za doručak i ispričao se sam sa sobom. 

O tebi. O sebi. 
I opet ništa rekao. 
Oprosti.

(posjeta 946 puta, 1 danas)
Total 31 Votes
0

Šta bi promjenili?

+ = Verify Human or Spambot ?

O autoru

Josip Milanović (PisoJ)
+ posts

Da ćemo svake jeseni, baš kao lišće jedno drugome u zagrljaj pasti i tamo čekati novu zimu.
Da prezimimo.
Da preživimo.

Napišite komentar

Vaša e mail adresa neće biti prikazana

Start typing and press Enter to search