Fenomenalno kreativni magazin

Kako zračiš tako privlačiš???

Budite pozitivni, nemojte biti negativni, jer ako ste negativni nećete privući pozitivno! Kako zračiš, tako privlačiš! Kakve su ti misli, takva ti je sudbina! Koliko često čujemo ove motivacione rečenice? Čini mi se svaki dan po nekoliko puta u raznim oblicima. 

Svi smo se sigurna sam, upecali na ove fore o pozitivnom mišljenju i da trebamo sebe trenirati da samo mislimo pozitivno i pozitivno ce doći. 

Lično sam pobornik te furke daj nam samo pozitivnog, nemoj da nas išta boli, dotiče, sve će biti dobro, nemoj mi velikih iskušenja itd. Šta je čovjek bez iskušenja, bez bolnih iskustava, bez svog devera? Po meni ništa, jer čovjek postaje čovjek onda kad ga život izbrusi i kada postane najljepši dijamant ili najljepša verzija sebe.

Šta ćemo postati ako samo sebi govorimo misli pozitvno, nadaj se pozitivnom, ne daj da te negativno dotiče. Kako da me negativno ne dotiče, kako da me tuđa bol ne dotiče, kako da ne pomognem? Zato danas imate prijatelje i poznanike kojima kada povjerite svoj problem, iskolače oči na vas i kažu vam misli pozitivno, ili te hinjski potapšu po ramenu i kažu samo pozitivno i biće dobro. Niko od nas nije toliko neuk da i sam ne misli da će se ishod neke situacije riješiti dobro. Šta ako se ne riješi dobro? Život je igra lijepog i ružnog, ni sreća ni nesreća ne traju zauvijek, čovjek mora biti stalno iskušavan.

Ako ste u minusu ili negativnoj fazi života, probajte izvući nešto korisno iz toga, naučite nove vještine kako se nositi sa tim. Možete kasnije vi nekome pomoći da prebrodi neku nevolju. U pozitivnoj fazi života skupljate snagu za eventualne teškoće. 

Čovjek je stvoren da se bori, radi i trpi. Niko nije toliko poseban da ne bi bio iskušavan raznim teškoćama.

(posjeta 275 puta, 1 danas)
Total 1 Votes
0

Šta bi promjenili?

+ = Verify Human or Spambot ?

O autoru

Alma Hadžiavdić
Web stranica | + posts

Studirala Odsjek za psihologiju na Filozofskm fakultetu Univerziteta u Sarajevu.

Niko ti se ne moze kvalitetno posvetiti ko psihopata.

Napišite komentar

Vaša e mail adresa neće biti prikazana

Start typing and press Enter to search