Fenomenalno kreativni magazin

Kap krvi i čovjek

Medicinska sestra je iz Sevgine vene izvadila dovoljno krvi za analizu. Kap krvi uvijek izgleda isto. Mala tečna crvena tačka. Svačija krv izgleda isto. Ali tu se varamo, kao što se često prevarimo. U svemu. Čovjek ne bi bio čovjek kad ne bi ponekad donosio pogrešne zaključke!

Golim okom, krv izgleda jednako, sve dok se ne počne posmatrati dublje. Tada se pojave razni detalji koji su kod svake kapljice drugačiji. Ti sitni skriveni detalji daju joj posebnu dozu jedinstvenosti. Baš kao kod čovjeka.

Da bismo neku osobu dobro upoznali, trebamo zaroniti u njen svijet i letjeti njenom visinom. Ali čovjek često druge gleda s površine, dajući sve od sebe da ostane čvrsto na zemlji. Možda ga je strah. Upoznajući ljude bolje, postoji mogućnost da se razočara ili da otkrije nečovjeka u drugome, pa, zaronjen duboko u njegov svijet, počne još i opravdavati tu lošu stranu.

Razlika između čovjeka i nečovjeka većinom je odmah vidljiva. Samo čovjek često ne želi u čovjeku da vidi nečovjeka. Počne da brani onu nečovječnu stranu u njemu, vjerujući da se nešto drugo krije. I tako čovjek potroši vrijeme shvativši da je branio ono od čega bi se, da je bio svjestan, odmah udaljio. A moguće je i da otkrije netaknute dijelove skrivenih površina. Svi smo različiti. Svako ima svoje specifičnosti koje ga čine posebnim.

(posjeta 244 puta, 1 danas)
Total 5 Votes
0

Šta bi promjenili?

+ = Verify Human or Spambot ?

O autoru

Lejla Motoruga
Web stranica | + posts

Svašta nam ljudi nameću da se mora. A ništa se ne mora, osim umrijeti. Ali eto, kada već svi toliko nameću da se nešto mora…onda bi najbolje bilo da svako od nas mora ispasti čovjek.

Napišite komentar

Vaša e mail adresa neće biti prikazana

Start typing and press Enter to search