Fenomenalno kreativni magazin

Let riba

Prethodnu noć nije mogla spavati. Razne misli su joj prolazile kroz glavu. Isto kao što u nekim dubinama okeana možete vidjeti razna jata riba, tako su njoj nazirale misli. Jedna po jedna. Što je više riba, vidljivost okeana se smanjuje. Da čovjek ne zna da su to ribe, pomislio bi da ptice lete u zraku. Ali let riba u zraku nije moguć.

Vjerujemo u čuda, ali smo ubijeđeni da prema svim naučnim saznanjima neke stvari nisu moguće, kao što je to let riba u zraku. Ipak se desi da negdje neko na ovoj planeti vidi kako neka riba iskoči iz mora,  zadrži se nekoliko sekundi u zraku sve dok je njena težina opet ne vrati u realnost. A njena realnost je duboki okean.

Iako je prema naučnim saznanjima nerealno, riba je kratko zakoračila u drugi nepoznat svijet. Svijet čuda. Letjela je nekoliko sekundi. To nam je dokaz da možemo dotaći nešto što smo smatrali nemogućim, pa makar i nakratko, ali moguće je.

(posjeta 209 puta, 1 danas)
Total 4 Votes
0

Šta bi promjenili?

+ = Verify Human or Spambot ?

O autoru

Lejla Motoruga
Web stranica | + posts

Svašta nam ljudi nameću da se mora. A ništa se ne mora, osim umrijeti. Ali eto, kada već svi toliko nameću da se nešto mora…onda bi najbolje bilo da svako od nas mora ispasti čovjek.

Napišite komentar

Vaša e mail adresa neće biti prikazana

Start typing and press Enter to search