Možda je do nas

Muško-ženski odnosi su vrlo složeni odnosi. Često dolazi do prekida tih odnosa. Ponekad stvarno, koliko god se trudili, vaš odnos nećete moći spasiti. Takođe, morate znati da nekada nećete moći zaintrigirati osobu koju jednostavno ne interesujete. I to je potpuno u redu. Jednostavno neko nije za vas i bilo kakav pokušaj prilagodbe neće uroditi plodom.

U moru onih, koji će vam pričati kako je život lijep i kako ste savršeni, idealni  i kako se ne trebate mijenjati, ponekad naiđe i neko iskren i realan ko vam kaže istinu u lice. A istina je da ipak ima i do nas.

Dakle, postoje određene činjenice koje ukazuju da ste upravo vi krivi za raskid vašeg odnosa ili ste svojim određenim činjenjem ili nečinjenjem doprinijeli tome da ste nepoželjni kao potencijalni partner u vezi.

Takozvani odbijajući faktori su sljedeći:

1.Nemate realnu sliku o sebi.

Samopouzdanje i optimizam su dobri temelji privlačnosti, međutim, osobe često postanu previše samopouzdane i gube realnu sliku o sebi. I onda sa takvom arogantnom i preoptimističnom slikom o sebi pokušavaju naći partnera. Uglavnom taj nesklad između želja i mogućnosti vodi tome da su osobe uglavnom same i frustrirane.

2. Očekujete idealno.

Život je pun uspona i padova. Niko nije ni savršen. Očekivati savršenu vezu sa savršenom osobom, gdje će vam svaki dan pjevati ptičice dok oko vas igra mister Olimpije ili Miss Svijeta, često bez komunikacije i kompromisa je potpuno nerealno i disfunkcionalno.

3. Ne trudite se dovoljno.

Jednostavno, vrlo ste neekspeditivni u pronalasku partnera. Ne izlazite, ne družite se i ne komunicirate preko društvenih mreža. Kad ste pak u vezi, letargični ste, usporeni i sve vam je svejedno. Malo truda daje i malo rezultata na svakom pa i na ovom polju.

4. Ne poštujete osobe sa kojima ste u vezi ili fazi upoznavanja.

Neodgovaranje na poruke ili pozive, konstantno kašnjenje, neodgovornost i nepouzdanost, slaba komunikacija i neobraćanje pažnje na želje i probleme partnera često mogu biti odbijajući faktori u svakom partnerskom odnosu ili njegovom početku.

5. Ne držite do sebe.

Loša higijena kao i loša kultura odijevanja, zapuštanje u intelektualnom, fizičkom i duhovnom smislu su jedan o razloga zbog kojih vas neko može početi izbjegavati.

6. Pokušavate mijenjati i kontrolisati partnera.

Vaš partner je uglavnom osoba kakva jeste. Sve krupnije promjene i kontrole nad partnerom uglavnom će rezultirati fijaskom u vašem odnosu i obostranim razočarenjem. Ljubomorni ispadi kao jedan od dijelova kontrole partnera su neprihvatljivi takođe.

7. Nemate cilj

U veze ulazite bez jasnog cilja. Često ne znate šta želite. Odajete dojam osobe na koju se ne može osloniti. To nije nikako dobro i neminovno je da vas stavlja u nepovoljan položaj, odnosno osoba koja je s vama često će biti nezadovoljna ovim ponašanjem i pokušat će vas ili promijeniti ili još češće zamijeniti za nekog drugog.

8. Prebrzo se otvarate i žurite.

Preiskreni ste ili žurite u vezi. Jezik vam je često brži od pameti. Odluke ne donosite smirene glave već u afektu. Uvijek vam se negdje žuri. Na prvom sastanku maštate o zajedničkoj budućnosti sa svakim s kim izađete. Zovete svoju simpatiju ili partnera 10 puta dnevno. Ovo i slično ponašanje ne valja. Djelujete nesamopouzdano i jadno. To definitivno odbija osobe do vas.

9. Presporo ili nikako se otvarate

Za vas je sve tajna. Nakon 4-5 godina ćete možda početi pričati o braku i porodici. Držite partnera u neizvjesnosti i neznanju. Ne dijelite ništa sa partnerom. Za vas je partner nešto poput simpatičnog komšije ili komšinice kojima ponekad ne znate ni ime. Tu je da se ispričate s njim o vremenu i političkoj situaciji. Jednostavno, ne djelujete toplo ni iskreno.

10. Zapostavljate partnera.

Potpuno je shvatljivo da svi mi imamo svoje obaveze i da ne možemo biti tu 24 sata dnevno da ispunjavamo sve želje.

Ipak na drugu stranu, niko ne želi da bude zadnja rupa na svirali svog partnera niti da bude neko s kim će se popunjavati slobodno vrijeme.

Isto tako uzimanje partnera zdravo za gotovo bez ulaganja u vaš odnos može biti pogubno za isti.

(posjeta 68 puta, 1 danas)
Total 0 Votes
0

Šta bi promjenili?

+ = Verify Human or Spambot ?

O autoru

Dragan Trogrančić
Web stranica | + posts

Napišite komentar

Vaša e mail adresa neće biti prikazana

Start typing and press Enter to search