Čija je ovo Bosna?

Zove me, ko i svake godine u ova doba, na sabahu, moj Kemica čak sa Dolac Malte da mi čestita Dan nezavisnosti, pa se nastavio:
“Vala, Uzeire ne znam više ni zašta sam se borio, mensečini da ova Bosna i nije više naša neg od ovih, da izvineš, što seru po njoj i od onih što je peru i ko lafo brane i jedni i drugi to debelo naplate, a mi jedva sastavljamo kraj s krajem. Pa haj ti meni, Hadžibeže reci čija je ovo Bosna?”
-Naša moj Kemale, čija je god i kakva je god, naša je, jer nejmamo druge. Jest da je podjeljena na tri djela, i svak bi ono svoje hise prenio neđe drugo i radio sa njim nešto drugo, al ne mere, jer država stoji li stoji, i to država jedan kroz jedan u svim dunjalučkim ćitabima upisana, i kapak. Nejma dalje.
Svi ćemo mi biti i otići, moj Kemo, kako je kome suđeno, neki vamo neki tamo, a svi na ahiret, pa čak i oni što nisu još ni rođeni, što im ni bešike nisu iskovane, a država Bosna i Hercegovina će biti i ostati, bezbeli.

Hadžibeg
Podijelite

Pratite.

Posted by Hadžibeg 01.03.2021
(posjeta 269 puta, 1 danas)
Total 5 Votes
0

Šta bi promjenili?

+ = Verify Human or Spambot ?

O autoru

H
Hadžibeg
+ posts

Znanje bez iskustva je baš ko burek bez mesa, može biti sa svačim, ali nije burek.

Kemal Čopra
Web stranica | + posts

Sve prolazi, a ništa prošlo nije. Sve se rastavlja samo da bi se opet srelo i sastavilo, a ništa spojeno, ni rastavljeno ostalo nije.

Napišite komentar

Vaša e mail adresa neće biti prikazana

Start typing and press Enter to search