Fenomenalno kreativni magazin

Nedostatak ljubavi u vezi ili braku

Kako je to moguće? Kako može nedostajati ljubavi između dvoje ljudi?

Ljubavi ili ima ili nema. Ako ste sigurni da je nema i da ste dali sve od sebe da veza ili brak uspije, onda je vrijeme da se raziđete.

Ništa nije vječno, pa tako ni ljubav. Postoje ljubavi koje traju decenijama i svi se pitamo koja je njihova tajna. Svi odmah pomisle našle se dvije srodne duše. Tačno! Međutim, malo ko zna da je ljubav poštovanje, uvažavanje, razumijevanje, povjerenje, podrška, pažnja i briga za voljenu osobu.

Nije dovoljno naći osobu. Kada je nađete I “kliknete” s tom osobom, onda počinje “posao”. Ništa samo od sebe ne uspijeva. Cvijet treba zaliti, promijeniti vodu ili okopati, a za dodatni napredak treba mu tepati, jer tada bolje napreduje. Tako je i s ljudima. Onima do kojih vam je stalo, poklanjajte male znake pažnje. Obradujte voljenu osobu sitnicom i lijepom gestom. Budite joj nesebična podrška, vjerujte u nju, njen uspjeh je i vaš uspjeh. Samo se tako ljubav čuva, umnožava i traje. Ljubav se vremenom mijenja. Leptirići u stomaku ne traju vječno kad vidite voljenu osobu. Ljubav vremenom poprima druge oblike i sazrijeva.

Vodite računa o reciprocitetu. Samo ako dobijate zauzvrat ono što dajete drugoj osobi, na dobrom ste putu.

Čuvajte svoje srce, emocije i budite pronicljivi kome dati sebe.

(posjeta 175 puta, 1 danas)
Total 0 Votes
0

Šta bi promjenili?

+ = Verify Human or Spambot ?

O autoru

Alma Hadžiavdić
Web stranica | + posts

Napišite komentar

Vaša e mail adresa neće biti prikazana

Start typing and press Enter to search