Fenomenalno kreativni magazin

Samo hajvan je bez gaća

U vim našim vrletima svako je imao svoju kuću il sobičak u kojem je mogao biti rahat i svoj na svome, pa se razgalapi u rahatluku da ga niko ne bihuzuri. U toj kući jedan krajičak bivao bi samo od toga i samo za toga, i tu niko nije smio sjedit ako taj nije tu. A i kad ga nejma njegov zakon se štovao pobaška ko da je tu. Svaka sramota koja se ne iznosi vani bivala bi tu sam sa sobom kad si dozvoljena, biva samo Jedan vidi kakvi smo u našoj stvarnosti. A vala sramota se vazda treba pokrivati inače bi insan spavao ko i hajvan, nepokriven. I golokrak.

Tako jednoć počujem ja ono nehotice od majke i mame kako je neki tako proletio razgaćen po čaršiji jer ga je natjerao onaj što ga je uhvatio kako se u njegovom sobičku razrahatio ko da je njegov. Nije mi bilo jasno zašto su uzbihuzurili tako, na pravdi Boga, čovjeka koji je samo tražio da bude rahat gdjegod i ništa više. Morebit nije imao gdje.

Helem, kako prođoše godine tako i ja omudrih pa skontah priču iza priče i bi mi jasno da se ni ono što nam je rahatlukom miveno ne može nazvati rahatlukom jer smo nekako nečim dopustili da nam se svakojak hajvan razgaćen zavlači. I nije do hajvana. Do nas je. Morebit. A morebit ću s godinama shvatit i omudrit više pa ću skontat šta je. Bezbeli!

(posjeta 146 puta, 1 danas)
Total 4 Votes
0

Šta bi promjenili?

+ = Verify Human or Spambot ?

O autoru

Đenana Bajraktarević
Web stranica | + posts

Pismenost je prelazak iz vijesti u (s)vijest a svjesni mogu (ras)poznati ono(g) što jest od onog što nije.

Napišite komentar

Vaša e mail adresa neće biti prikazana

Start typing and press Enter to search