Fenomenalno kreativni magazin

Savršeno nesavršene

Nas dvije nismo savršene. Ne znamo praviti savršene selfije, niti imamo savršen telefon za savršenu obradu fotografija. Čak ne znamo ni koji je savršeni ugao za savršeno poziranje. Nas dvije nismo savršene.

Nemamo ni savršenu šminku za osjenčavanje. Mi volimo da mažemo usne onim jeftinim sjajem u nekoliko slojeva da se potpuno istaknu naše nesavršenosti.

Nas dvije nismo savršene. Imamo te trenutke kada smo potpuno nesavršene i sve kontriramo jedna drugoj.

Ona želi hrenovke, a ja povrće. Ona hoće pekmez od jabuka, a ja Argetu paštetu. Ja ludim, ona se smije. Ona cmizdri, ja meditiram. Meni se spava, a ona bi da pleše. Tada se savršeno nerviramo.

Nas dvije nismo savršene. Čak i ne ličimo jedna na drugu. Treba nam ON da to potvrdi i učini savršenim.

Nas dvije nismo savršene. Ali, imamo svoj savršeni ugao za zagrljaj kada se ljubimo onim debelim slojem jeftinog sjaja za usne, nakon što smo pojele hrenovke umočene u pekmez od jabuka, nalakirale nokte crnom vodenom bojicom i smijemo se do suza da se potpuno istaknu naše nesavršene rupice na obrazima kao jedini dokaz da smo u srodstvu.

Ne, nismo savršene, ali volimo naše nesavršenosti i savršeno uživamo u njima.

A koje su vaše (ne)savršenosti?!

(posjeta 163 puta, 1 danas)
Total 0 Votes
0

Šta bi promjenili?

+ = Verify Human or Spambot ?

O autoru

Alisa Barčić Okić
Web stranica | + posts

Zovem se Alisa i dolazim iz svoje Zemlje čuda.
Za sebe često kažem da sam u poslednjem trenutku odlučila biti žensko, iako još uvijek svojim smiješnim Venerinim jamicama uspijevam sakriti mušku logiku kojom sam često vođena.

Napišite komentar

Vaša e mail adresa neće biti prikazana

Start typing and press Enter to search