Fenomenalno kreativni magazin

Snaga u ženi

Naiđe tako neko vrijeme u našem životu, kada sve se tuge spuste i u mraku koračamo onako, same.

I tražimo tad nečiju ruku, bilo čiju da nas pridrži, da se oslonimo ili da nas povede.

Kad shvatimo da smo, uglavnom, prepuštene same sebi nećemo ruke pružati drugima, nego ćemo ruku pružiti sebi i spasiti sebe. I tad ćemo pronaći snagu u sebi.

I nećemo zamjerati drugima što nas nisu spasili, jer to nije njihov posao, spašavanje je naš posao.

Zamjeranje  drugima je posao propalih, zamjeranje je gubljenje vremena, daha, živaca i života. 

Naučit će nas život  da su i drugi  zaokupljeni vlastitim spasavanjem i da i drugi imaju vlastite mane i tame sa kojima se bore. Razumjet ćemo da svako od nas vodi svoju bitku. Nećemo dodavati so na ranu i nećemo raspirivati tamu. Nećemo osuđivati i nećemo interpretirati, radi mira i svog  i tuđeg. 

Upalit ćemo svjetlo, ako treba. Voljet ćemo, bodrit ćemo, oprostit ćemo i krčiti sebi put, same ako treba. Bit ćemo prve, ako treba. Bit ćemo jake, ako treba. I snažne, ako treba.

Naučit ćemo oslanjati se na sebe. I Boga. Naučit ćemo druge ruke ne očekivati da nam pomognu, jer snaga je u nama. I  naučit ćemo šta  znači biti odgovorna za sebe, za svaku suzu, grešku, naivnost.

Kad padnemo, same smo pale. Kad ustanemo, same smo ustale. Ne moramo nikoga kriviti, niti ikome se opravdavati. Same se borimo – same sebi polažemo račune, previjamo rane, same sebe bodrimo. Sve same, ako treba.  

Naiđe tako neki period mraka ali da nije mraka ne bismo znali cijeniti svjetlo. Naiđe tako period kada postanemo same sebi super heroji, sa super moćima, super snagom i kad sve prođe pitamo se – jesmo li to doista mi?

Jesmo.

(posjeta 142 puta, 1 danas)
Total 6 Votes
0

Šta bi promjenili?

+ = Verify Human or Spambot ?

O autoru

Alma Taletović
Web stranica | + posts

Sreća je stanje koje dobijemo na dar onda kada odlučimo da više vjerujemo svojim snovima, a manje strahovima, više Bogu, a manje svojim sumnjama.

Napišite komentar

Vaša e mail adresa neće biti prikazana

Start typing and press Enter to search