Fenomenalno kreativni magazin

Šta kada vas boli život?

Isplači suze, stisni zube, razgrni ispred sebe sve što se ispriječi na putu i koračaj. Samo naprijed. Idi tamo gdje želiš. Ne odustaj od sebe zbog drugih. Ne osvrći se na lažne prijatelje i sve što je lažno. Ne govori kako ne možeš. Možeš, jer hoćeš. I ne tuguj zbog drugih.

Svako će dobiti što traži i nikoga Bog neće zaboraviti. Ne možeš sav svijet nahraniti, ne možeš svima pomoći… Ne možeš. Ne možeš drugima odagnati bol, ne možeš otkloniti tugu, ne možeš. Ali možeš biti inspiracija i možeš biti svjetlo u tami i možeš učiniti da budu sretniji bar na tren, ako to žele, to možeš. Možeš voljeti, možeš pružiti ruku ljudskosti, možeš pružiti osmijeh, možeš pomoći koliko možeš, to možeš. 

Ne možeš naučiti druge da vole, ako to ne žele, ne možeš druge naučiti ljudskosti, ako to nemaju u sebi. Možeš samo ono što želiš za sebe, i druge, koliko možeš… Toliko te i Bog duži, ni manje ni više. Možeš i hoćeš.

A možeš i da ne možeš, ali tada ćeš živjeti jadnim životom i nećeš biti inspiracija i nećeš biti svjetlo u tami i nećeš biti sebeb nečije radosti. Izaberi da možeš. Pa šta Bog da…

(posjeta 940 puta, 1 danas)
Total 1 Votes
0

Šta bi promjenili?

+ = Verify Human or Spambot ?

O autoru

Alma Taletović
Web stranica | + posts

Sreća je stanje koje dobijemo na dar onda kada odlučimo da više vjerujemo svojim snovima, a manje strahovima, više Bogu, a manje svojim sumnjama.

Napišite komentar

Vaša e mail adresa neće biti prikazana

Start typing and press Enter to search