INSPIRACIJA, Jutarnja

Šta kada vas boli život?

IMG 0078
IMG 0078

Isplači suze, stisni zube, razgrni ispred sebe sve što se ispriječi na putu i koračaj. Samo naprijed. Idi tamo gdje želiš. Ne odustaj od sebe zbog drugih. Ne osvrći se na lažne prijatelje i sve što je lažno. Ne govori kako ne možeš. Možeš, jer hoćeš. I ne tuguj zbog drugih.

Svako će dobiti što traži i nikoga Bog neće zaboraviti. Ne možeš sav svijet nahraniti, ne možeš svima pomoći… Ne možeš. Ne možeš drugima odagnati bol, ne možeš otkloniti tugu, ne možeš. Ali možeš biti inspiracija i možeš biti svjetlo u tami i možeš učiniti da budu sretniji bar na tren, ako to žele, to možeš. Možeš voljeti, možeš pružiti ruku ljudskosti, možeš pružiti osmijeh, možeš pomoći koliko možeš, to možeš. 

Ne možeš naučiti druge da vole, ako to ne žele, ne možeš druge naučiti ljudskosti, ako to nemaju u sebi. Možeš samo ono što želiš za sebe, i druge, koliko možeš… Toliko te i Bog duži, ni manje ni više. Možeš i hoćeš.

A možeš i da ne možeš, ali tada ćeš živjeti jadnim životom i nećeš biti inspiracija i nećeš biti svjetlo u tami i nećeš biti sebeb nečije radosti. Izaberi da možeš. Pa šta Bog da…

(posjeta 880 puta, 1 danas)

Sreća je stanje koje dobijemo na dar onda kada odlučimo da više vjerujemo svojim snovima, a manje strahovima, više Bogu, a manje svojim sumnjama.

Published by Alma Taletović

Sreća je stanje koje dobijemo na dar onda kada odlučimo da više vjerujemo svojim snovima, a manje strahovima, više Bogu, a manje svojim sumnjama.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *