Fenomenalno kreativni magazin

Šta vas pokreće?

Prije nego što nešto uradite – morate znati zašto nešto radite. Koji je razlog? On će vas održati u dobrim i lošim vremenima, on će vas voditi naprijed i kada motivacija opadne. Raščistite – zašto nešto želite i zašto nešto radite. Kada ste odlučni, kada se trudite i imate svrhu vi imate i visoku energiju. Što vam je bolja energija to ste sretniji. 

Da preformulišem: Što više radite, ( i pametnije) imate više sreće. Što više radite, više se približavate Bogu. Ukoliko vam je u svakom radu cilj Njegovo zadovoljstvo i služenje Njemu, On će vam dati ekspanziju u svemu. Rad je usko vezan samopouzdanjem, sposobnošću da iskoristimo životne potencijale, realizujemo ideje i potvrdimo sebe kao ličnost. 

Potreba za samoostvarenjem jedna je od potreba svakog čovjeka. Imate ciljeve? Krenite prema njima. “Da bi nešto učinio istinitim, treba prvo da povjeruješ u to”, rekao je jedan pjesnik. Imajte samopouzdanja i pomjerajte granice. Jedina ograničenja koja postavljamo su u našem umu i čovjek se ne bi trebao ograničavati u pogledu svojih potencijala i mogućnosti. Bog nas je stvorio sa darovima, nije nas ostavio da se mučimo i patimo i koprcamo, nego nam je dao potencijale: emocije, um, razum, volju, sposobnost odlučivanja, izbora, maštu. Iskoristite ih!

“Stvarnost može uništiti snove, zašto snovi ne bi uništili stvarnost?”  (G. M.)

Poruka vama: Nemojte odustati. Ionako ste dovoljno patili i borili se i pretrpjeli razočarenja. Nemojte odustati od života jer je nagrada tu, nadohvat ruke. Uspjeh ne dolazi lijenim ljudima. Nemojte biti lijeni, bit ćete razočarani, slomljeni. Lijenost boli više nego rad. Rad donosi sreću i prosperitet, lijenost ništa dobro. Ne kaže se džaba da je “lijenost majka svih poroka” i da “sreća prati marljive” i “vrijedne ruke su sretne ruke” Uvijek se podsjećajte na razloge zašto nešto radite. Radite i budite sretni u radu. Vjernik je najveći radiša i stalno se zanima nečim.

 Afirmacija: Svakog dana napredujem prema svojim ciljevima, uspješno donosim odluke, odlučna sam i znam da je rad vrsta ibadeta. Radim i u radu vidim svoju šansu da uspijem. 

Ja sam samodisciplinovan/samodisciplinovana, nema toga šta ne mogu. Oslobađam se svih negativnosti i ograničenja koja sam samoj sebi nametnula. Sa radošću radim svoj posao i uživam u svakodnevnim izazovima koji jačaju moje samopouzdanje. Privremeni izazovi su tu da dostignem najveću stepenicu svoga uspjeha. Ja to mogu. I moram. Namjeravam uspjeti i u stranu stavljam sve svoje negativnosti, svoja i tuđa ograničenja. Ja volim da se razvijam i rado prihvatam izazove. Teškoće su privremene i ja ću kroz njih proći ojačan/ ojačana  i sa jasnom vizijom ko želim biti. 

(posjeta 238 puta, 1 danas)
Total 0 Votes
0

Šta bi promjenili?

+ = Verify Human or Spambot ?

O autoru

Alma Taletović
Web stranica | + posts

Sreća je stanje koje dobijemo na dar onda kada odlučimo da više vjerujemo svojim snovima, a manje strahovima, više Bogu, a manje svojim sumnjama.

Napišite komentar

Vaša e mail adresa neće biti prikazana

Start typing and press Enter to search