Fenomenalno kreativni magazin

Svi znamo šta si radila…

Otkako su se preselili u novu mahalu a Sanela krenula u novu školu, već u osmi razred, znala je poslužiti za prozivanje glasnije mladeži.

Dobroćudno, ali i provokantno uglavnom – da se nešto dešava i o nekom priča – jer je bila tiha, povučena, odmjerena, lijepa. Obrazli. Veoma obrazli. Moglo se baš iz tog razloga na njen račun i našaliti, bez da se osjeti oštrica njenog jezika na sopstvenoj koži. Nije odvraćala, pognula bi sramežljivo glavu (srameći se za njih – druge), nekad se nasmiješivši, nekad se malo, ili malo više, zacrvenjevši, nekad jednostavno odmahnuvši glavom i samo produživši svojim putem.

Svi su je voljeli, zaista jesu. Divili su se čistoći njenog duha, istrajnosti i disciplini… njenoj tišini, koja je bila, zapravo, glasna i privlačna.

Odrastala je u zdravoj okolini, u zdravoj porodici, bila je sretna. Mahala je vremenom odrastala, stasavala, starila. I nekako se opet nije mijenjala.

Sanela se udala za radnog kolegu, haman samo što je počela raditi. Sa lijepih 26 godina. Nije ostala u mahali, ali je bila u njenoj blizini. I vraćala se. Često. Prečesto čak.

Voljela je šetati, i to baš tom mahalom, sad noseći ispred sebe osmomjesečni trudnički stomak. Nema potrebe naglašavati da je i tako bila predivna.

„Sanela!“, dozvali su je glasno. „Sad svi znamo šta si radila!“

Prišla im je i sve ih je ponaosob zagrlila sa nekom zdravom dozom stida – samo njoj svojstvenog – jer su znali njenu „tajnu“. Iznenadila je i njih i sebe tim izlivom velike emocije… a nekako ni nije jer je ta emocija uvijek bila prisutna.

Poželjela je da sve uvijek bude kako jeste. Sve počinje i završava lijepom riječju, lijepim gestom, čistim osjećajem… Privilegija je imati prijatelja, a kad ih je više, to graniči sa nemogućim. I opet to nemoguće postaje moguće uz Njega.

(posjeta 425 puta, 1 danas)
Total 3 Votes
0

Šta bi promjenili?

+ = Verify Human or Spambot ?

O autoru

Nadža Mujkić
Web stranica | + posts

Napišite komentar

Vaša e mail adresa neće biti prikazana

Start typing and press Enter to search