Fenomenalno kreativni magazin

Završen je 48. Teatarski festivala BiH FEDRA

Posljednjeg takmičarskog dana 48. Teatarskog festivala BiH FEDRA, igrao je Amaterski dramski studio „DASKE“ Laktaši, sa predstavom „ČEKAONICA ZA BOLJE SUTRA“ (Marina Vujčić).

Fedra 2020 Čekaonica za bolje sutra
Fedra 2020 Čekaonica za bolje sutra

Predstava se bavi pitanjem prolaznosti života, straha i iščekivanja najgoreg. Koliko zapravo poznajemo ljude oko nas, one s kojima dijelimo postelju ili one koje svakodnevno vidimo na televiziji? Šta nam je zajedničko? Živimo li život ili nešto neprestano čekamo? Šta se dešava kada ono nešto “dođe”? Da li obećava sreću? “ČEKAONICA” će nas naučiti da ono naizgled lijepo umije da otruje, a ono otrovno da pomogne.

Režiju potpisuje Ognjen Todorović, mladi glumac i režiser, a glumački ansambl čine: Bojana Radić, Dragan Golubović, Anđela Rakočević, Stefan Balaban, Anđela Popadić, Ognjen Todorović, Dunja Vujatović, Milan Radić.

Sarah Sarić, Damir Čobo CRNI KOS
Sarah Sarić, Damir Čobo CRNI KOS

Na posljednjem okruglom stolu ovog festivala, publika i stručni žiri su diskutovali o predstavi i dijelili svoja mišljenja,pohvale, savjete i sugestije. U ponedjeljak, 20.07.2020., zatvara se 48.Teatarski festival BiH FEDRA 2020 svečanom dodjelom nagrada i gostujućom predstavom „CRNI KOS“ (Sarah Sarić i Damir Čobo).

U ponedjeljak, 20.07.2020., zvanično je završio 48. Teatarski festival BiH FEDRA 2020. Brojni sadržaji ispunili su i posljednji dan festivala koji je započeo okruglim stolom „Festival FEDRA: jučer, danas, sutra“, a zatim u večernjim satima je otvorena i izložba radova polaznika radionice grafike koju je vodio Denis Haračić. Potom je, u Pozorišnoj dvorani Kulturno sportskog centra Bugojno, upriličena svečana dodjela nagrada 48. Teatarskog festivala FEDRA 2020. U takmičarskom programu  ovog festivala je bilo šest predstava iz cijele Bosne i Hercegovine, a stručni žiri u sastavu: Slađana Zrnić, Enes Salković i Aldin Omerović, donio je sljedeće odluke:

Senad Milanović
Senad Milanović
  • POHVALA ZA PARTNERSKU IGRU I POVJERENJE DODJELJUJE SE:

Milanu Bogdanoviću i Marku Bojiću u predstavi ¨ŠTA JE ZAPRAVO URADIO TOM¨ DIS POZORIŠTU MLADIH, BANJA LUKA

  • POHVALA ZA ANSAMBL: UG ZA POZORIŠNU DJELATNOST ”SCENA” ŽIVINICE za predstavu ¨GOSPOĐA MINISTARKA¨
  • POHVALA ZA PEDAGOŠKI RAD I STRUČNO VOĐENJE dodjeljuje se Ognjenu Todoroviću za predstavu ¨ČEKAONICA ZA BOLJE SUTRA¨ AMATERSKI DRAMSKI STUDIO ¨DASKE¨ LAKTAŠI
  • NAGRADA ZA ŽENSKU EPIZODNU ULOGU: RENATA IGNJIĆ („KROKODIL“)
  • NAGRADA ZA MUŠKU EPIZODNU ULOGU: ERMIN SMAJIĆ („GOSPOĐA MINISTARKA“)
  • NAJBOLJA MLADA GLUMICA: ZINA ŠAHOVIĆ („TVRDICA“)
  • NAGRADA ZA MLADOG GLUMCA: STEFAN BALABAN („ČEKAONICA  ZA BOLJE SUTRA“)
Fedra 2020
Fedra 2020

Fenomenalno.com bio je jedan od medijskih pokrovitelja festivala. Nadamo se da smo vam uspjeli prenijeti teatarsku atmosferu u neuobičajenim okolnostima.

Fenomenalno.com ekipa

(posjeta 92 puta, 1 danas)
Total 0 Votes
0

Šta bi promjenili?

+ = Verify Human or Spambot ?

O autoru

Fenomen
Web stranica | + posts

Napišite komentar

Vaša e mail adresa neće biti prikazana

Start typing and press Enter to search