Fenomenalno kreativni magazin

Zeko ili zekan

Aida je šestogodišnja djevojčica veselih svijetlih očiju i nestašnog pogleda, prelijepog lica uramljenog dugom smeđom kosom i sa dva, nesrazmjerna toj harmoniji, velika gornja srednja zuba, sjekutića, još vidljivo razdvojena jedan od drugog.

Nakon što joj je Zubić vila odnijela njena dva mliječna zubića i tako joj osakatila niz bisera zamijenivši ih ovim grdosijama, ljuta je na nju jer je od nje napravila zeca!!! Da liči na zeca, rekli su joj, naime, njeni drugovi i dvije godine starija rodica Lejla. 

Nije joj se sviđalo da je zeko, zato je utjehu potražila kod svog oca, kao uvijek očekujući razumijevanje i pomoć. „Ti si babin zekan, nisi ti običan zec!“, glasila je očeva utjeha.

Ponovo je bila sretna. Ubrzo se pohvalila Lejli. Zekan nije bio običan zec. Zekan je bio poseban zeko. Pametna Lejla joj se ismijala prosvijetlivši je: „Zekan je konj!! Ti si, Aida, konjo.“ Lejla je namah dobila šljivu (to je priča za sebe), a Aida je otrčala kući.

Nije vjerovala da bi je babo tako nazvao. I dobro je da nije, jer joj je njen babo samo pet minuta poslije uz širok osmijeh, jedva se suzdrzavajući da ne prasne u smijeh, pojasnio da je mali zec-zečić, a veliki i snažni zekan.

Zečić- zeko- zekan

(posjeta 280 puta, 1 danas)
Total 9 Votes
0

Šta bi promjenili?

+ = Verify Human or Spambot ?

O autoru

Nadža Mujkić
Web stranica | + posts

Napišite komentar

Vaša e mail adresa neće biti prikazana

Start typing and press Enter to search